Новата прикачна есенна култиваторна сеялка Cirrus 9004-2C Grand – прецизна, гъвкава, производителна

Есенна култиваторна сеялка за големи ферми и контрактори

AMAZONE разшири гамата си сеялки за големи стопанства с новата прикачна култиваторна сеялка Cirrus 9004-2C Grand. Машината се предлага в работна ширина от 9 метра и междуредово разстояние 16,6см.

На пръв поглед сеялката се отличава със своя впечатляващ дизайн. Това до голяма степен се определя от големия бункер за семена и отличителната разпределителна глава.

Предназначена за решаване на настоящи и бъдещи предизвикателства в селското стопанство, машината се характеризира със своята прецизна, гъвкава и ефективна работа. Благодарение на лесната си адаптивност към различни концепции за управление на полето, Cirrus 9004-2C Grand отваря вратата към бъдещото на обработваемото земеделие.

Решения за ефективен метод на култивиране

Стандартно Cirrus 9004-2C Grand е оборудвана с двукамерен бункер, който е разделен в съотношение 60:40. Общият капацитет на бункера е оптимизиран за биг бегове и има свръхкапацитет от 5750 литра. Свръхкапацитетът означава, че той може да бъде запълнен, когато е удобно. Бункерът винаги може да побере цялото съдържание на един биг бег, дори и при големи остатъчни количества. Това улеснява логистиката на семената, тъй като времето за зареждане може да се избира по-добре.

Двукамерният бункер позволява отделно дозиране на различни видове семена или торове. При необходимост двете камери на бункера могат да бъдат напълнени само с един материал. Това осигурява максимална производителност. Точното разпределение се гарантира от прецизна пневматична система, гарантираща високопроизводително изсяване при висока скорост. До 400 кг/ха могат да се засеят ефективно при работна скорост от 15 км/ч. Освен това изискването за ниска мощност на вентилатора подчертава огромната ефективност на машината. TwinTerminal може да се използва за лесно и прецизно калибриране на дозиращото устройство .

Обхватът на товарене може да бъде значително намален чрез сгъване наполовина по време на товарене, за да може машината да бъде товарена от по-малки телескопични товарачи.

Гъвкавост за  универсално земеделие

Като цяло материалите, дозирани от двете камери на бункера, се вграждат на една дълбочина на полагане в браздата за семена от една и съща транспортна система, използвайки процеса на едно изстрелване.

В това отношение новата разпределителна глава осигурява отлично странично разпределение. Изключването на един ред гарантира висока устойчивост чрез намаляване на използването на семена и торове. Изключително силни култури се развиват в резултат на точковото изключване, особено в зоните на припокриване, тъй като няма площи, които се засяват двойно. Припокриванията са ограничени до по-малко от 1% от площта с тази система.

Разпределителната глава може лесно да се приспособи към всякакви симетрични и асиметрични системи на междуредия, както и при различни ширини на колеята и гумите, чрез терминала ISOBUS, за да се създадат еднакви междуредия. Не е необходима механична намеса.

Ако единичните редове са затворени, скоростта на въртене на дозиращите устройства се намалява. Излишните семена циркулират във връщащата тръба за семена, докато въздухът продължава да излиза към сеещия ботуш. Следователно налягането на въздуха в тръбопроводите за подаване на семена остава постоянно. Това предотвратява издухването на семената от браздата. В същото време в разпределителната глава винаги има достатъчно количество семена. Това се случва веднага след спускане на машината. Непрекъснатото приложение на продуктите без предварително дозиране е гарантирано до последния ъгъл на полето.

Прецизност по цялата ширина

Необходима е прецизна дълбочина на поставяне за равномерно поникване на полето. Двудисковият ботуш TwinTeC plus впечатлява с големия диаметър на диска и с натиск на ботуша до 100 кг. Ботушите се характеризират с плавен ход, дори и при висока скорост на движение. Комбинацията от конструкцията и натиск на ботуша е ключът към постоянно качество на работа и високата производителност.

Електрохидравличното дистанционно управление на натиска на ботуша и дълбочината на засяване, позволява лесно регулиране към различни почвени условия. Удобната за потребителя настройка се осигурява от кабината чрез ISOBUS терминал. Въртенето на манивела или поставянето на скоби е нещо от миналото. Подобреното регулиране означава, че може много бързо да се реагира на променливите почвени условия и да се запази положителния ефект от еднакви култури по цялата работна ширина.

Перфектни условия за растеж на растенията

Успешната концепция на AMAZONE за повторно уплътняване на ивиците също е включена в Cirrus 04. Принципът е известен също като „осигуряване на сеитба“ и набира популярност от 2004 г. насам. Гумите с профил Matrix уплътняват сеитбеното легло на ивици, където впоследствие ще бъдат поставени семената в почвата. Междинните зони се реконсолидират по-слабо. Това насърчава оптималния газообмен и позволява на дъждовната вода бързо да проникне в почвата.

Комбинацията от голям диаметър на гумата и напречни профили позволява добър ефект на самозадвижване и прави машината лесна за теглене.

Уплътнителят на гумите е монтиран изместено и заедно със заривачите създава равно легло за сеитба. Освен това рискът от запушване с камък е сведен до минимум, което има положителен ефект върху надеждността на работа.

На променящите се почвени условия може бързо да се реагира чрез дистанционно регулируемите инструменти за подготовка на семенното легло. Големите хлабини спомагат за плавен поток на почвата, за да се създаде оптимално легло за семена върху всякакъв тип почви, независимо от местоположението.

Маневреност от ново поколение

Маневреността на машината играе ключова роля при бързата сеитба на синори, клиновидни полета, както и малки полета с неправилна форма. Независимото окачване позволява на Cirrus 9004-2C Grand да се дърпа в завои и да се маневрира в завои с минимално усилие. В това отношение всяко колело се върти независимо от другите и може гъвкаво да регулира скоростта и посоката на движение с ъгъл на завъртане до 90°. Този процес на струговане с ниско напрежение предпазва машината от прекомерно натоварване и износване. Освен това, почвата е защитена от утъпкване при преодоляване на завоите. Осигурява се постоянно качество на посевното легло и максимална защита на структурата на почвата.

Големият размер на транспортните гуми осигурява комфорт при движение по пътя. Предотвратено е всяко клатене при скорост от 40 км/ч, тъй като машината се движи само на 4 колела. Високата товароносимост на колелата позволява средната двойка колела да се повдигне между 4-те транспортни колела.

Гъвкава комбинация от прикачен инвентар

Ако е необходимо, следата на трактора може да се заравни с разрохкватели, които са монтирани на междинна рама между сеялката и трактора. Захващащите почвата части се завъртат хидравлично нагоре при движение по синорите.

Възможни са различни комбинации от приспособления за подготовка на семенното легло, например с компактна дискова брана Catros.

  • Разпределителна глава с отделно изключване на редовете
  • Голям капацитет на бункера, оптимизиран за големи торби
  • Удобно за потребителя електрохидравлично регулиране на дълбочината на засяване и натиска на ботуша чрез ISOBUS терминал
  • Повторно уплътняване на ивици за по-добро поникване на полето и по-равномерни култури

За повече информация, обръщайте се към специалистите на РАПИД КБ, официален представител на AMAZONE за България на тел. 02 400 80 10 и уебсайт www.rapidkb.com

 

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X