RAUCH – вашият партньор за прецизно наторяване от ИНТЕРАГРИ България

RAUCH е един от водещите световни производители на торачки и зимни разпръсквачки. Продуктите на RAUCH са символ на най-висока прецизност, скорост и максимален комфорт при работа с всички видове материали за разпръскване.

Торенето е от съществено значение за оптималното развитие на здрави и устойчиви култури, както и за постигането на по-високи добиви. При равни други условия, правилното и прецизно торене води до значително повишаване на реколтата. Предвид стойността на влаганите средства за торове, не бива да се пренебрегва другият ключов елемент, който намалява загубите и спомага за извличане на максимума от инвестицията, а именно тороразпръскващата техника.

Статистиката показва, че сред европейските фермери, лидери в тороразпръскващата техника са немския производител RAUCH. В България гамата на RAUCH се предлага от официалния вносител на NEW HOLLAND – ИНТЕРАГРИ България.

Традиция, прецизност, устойчивост и иновации

RAUCH Landmaschinenfabrik GmbH възниква като семейна фирма, основана през 1921 г. В своята, повече от 100-годишна история RAUCH извървяват дълъг път от ковашка работилница в голям машиностроителен завод, като разработват и пускат в експлоатация над 170 активни патенти, носители на национални и международни отличия за иновации, но най-важното – водещи до неоспорими резултати в практиката.

Продуктите на RAUCH предлагат устойчив на бъдещето синтез на прецизност, производителност, висока надеждност, максимален комфорт, изчистен дизайн и практична функционалност. Две са компетенциите, които правят торачките RAUCH утвърден лидер в селското стопанство, това са точно дозиране и прецизно разпръскване.

Уникални предимства на торачките RAUCH

  • Най-ниската скорост на въртене на бъркалката

Торачките на RAUCH са известни с най-ниската скорост на въртене на бъркалката от едва 17 об./мин. Недостижимата за конкурентни модели, щадяща скорост позволява плавно, равномерно подаване на порциите тор. Така се избягва начупването и разпрашаването на тора, което води до загуби, неравномерна обработка и нужда от допълнителни земеделски усилия.

  • Най-високата скорост на въртене на дисковете

Машините на RAUCH разполагат с още едно неоспоримо предимство. Най-високата скорост на въртене на дисковете. Това гарантира хомогенно покритие на тора чрез висока честота на разхвърляне и прецизно, близко попадане на отделните порции. Резултатът – плътно и ефективно покритие на насажденията.

  • Прецизно дозиране

За допълнително повишаване на ефективността торачките на RAUCH са оборудвани с дозиращата електроника QUANTRON-A. Тя разполага с голям и удобен дисплей. Всички функции могат да се изпълняват с дистанционно управление за секунди, посредством логически построено меню. Така с лекота може да се погрижите за фини настройки по дозиране на тора, в зависимост от скоростта на трактора, разделното отваряне и затваряне на дозиращия шибър (ляв или десен), отделното регулиране на количеството на тора за левия и десния диск, контрол и документиране на количеството използван тор и др. QUANTRON-A е стандартно оборудван с интерфейс за прецизно земеделие.

  • Гранично торене

Telimat T25/ T50 е устройство за гранично разпръскване в края на блока, без спиране и слизане. Специалната техника за измерване на количества контролира 100 пъти в секунда количеството тор по време на работа. Това означава, че отклоненията при разпръскването, дължащи се на променливите характеристики на изтичане на разпръсквания материал, се идентифицират веднага и се коригират всяка секунда.

Как да изберем правилната торачка?

Изключително прецизните AXIS и бюджетната линия MDS са двете основни серии, предлагани от RAUCH.

RAUCH MDS – компактният универсален модел

Компактен дизайн за повишена производителност и ефективност: Разпръсквачите за прецизно торене RAUCH MDS съчетават най-модерните технологии в малко пространство, за да ви осигурят максимални ползи. Прецизно разпределение на тора, равномерно изпразване, прецизно гранично разпръскване – възползвайте се от иновативно решение, което използва силните си страни за вас в почти всички области и ви води напред без усилие.

Компактната еднокамерна конструкция и богатото стандартно оборудване за удобно и прецизно разпръскване при нормално и късно торене, както и за крайно разпръскване, отличават гамата MDS.

На MDS най-често се спират земеделските производители, обработващи по-малки площи. Те са изключително здрави и са подходящи за дългогодишна употреба. Поддръжката на MDS е лесна, а резултатите по отношение на точността на тороразпръскването – изключително високи.

Новите двудискови RAUCH AXIS M и H с механично и хидравлично задвижване

Торачките от серията AXIS обединяват всички предимства, гарантиращи висока производителност – равномерно разпръскване в цялата ширина и контролирано проследяване на работния процес. Те разполагат с потенциал за работа в ширини от 12 до 50 метра, голям обем на полезния товар – до 4200 литра и революционна система на разпръскването CDA.

Високата рентабилност на тези торачки идва и от високата работна скорост, която предлагат – до 25 км/ч, при максимално натоварване, без намаляване на прецизността на тороразпръскването.

AXIS са лесни за монтиране и настройване, обслужват се бързо и удобно. С всички свои предимства те спестяват средства на земеделските производители, като намаляват загубите на тор и обезпечават безупречен процес на торене, важен за правилното развитие на здрави и устойчиви култури.

За запитвания, моля обърнете се към ИНТЕРАГРИ България, представители на RAUCH в страната. За контакти: 0700 46 666 и www.interagri.bg

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X