Стойчо Ангелов, ЗП: Спасих крушовата градина благодарение на препаратите на Амитица

Стойчо Ангелов e земеделски производител от с. Симеоновец, Пазарджик. Той отглежда 25 дка крушова градина, която влиза в петата си година. В градината е вложил много труд, мерак и средства. Но за малко да изгуби целия труд заради един малък, но досаден вредител – крушовата бълха. Преди 2 години тя е на път да унищожи дръвчетата, а конвенционалните препарати не решават проблем. Само благодарение на препаратите на фирма Амитица градината е жива и днес, и от тази година вече ще носи и значителна реколта на стопанина си.

“ С фирма Амитица работя от миналата година, разказа Стойчо Ангелов. Използвам много техни продукти, свързани с крушите – Натуралис, Хелиосол и други. По- миналата година ме нападна крушова бълха. Едвам се справихме. Но с препаратите на Амитица за една година изчистихме градината“

Казвате, че препаратите на Амитица работят,  въпреки, че не са химия?

При мен стана. Което е станало, е станало. Предишната година направих 15 пръскания с конвенционални препарати. И 10 дни след като спрях, крушите пак пламнаха с крушова бълха. Тогава от зор научих за препаратите на фирма Амитица. През есента напръскахме 2 пъти, после през пролетта и лятото и сега крушите са в идеално състояние. С химически препарати само си дадох парите, пръсках, но никакъв ефект не постигнах. Сега дърветата се в идеално състояние. Докато работех с конвенционални препарати, не бях доволен. Аз виждам каква е реалността. Щом градината е добре, значи съм доволен.

Трудно ли се прави овощарство?

Трудно е. Особено за малките реализацията е проблем. Държавата трябва да помисли да имаме поне напояване и градозащита.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X