Кметът на Варна разгледа фермерското изложение

Кметът на Варна Благомир Коцев заедно с председателя на Български фермерски съюз Георги Стоянов откриха изложението на местни млечни и фермерски продукти във Варна, което се провежда на 5 и 6 април 2024 г. в градинката между бул. Сливница и Археологически музей – Варна. Двамата разгледаха изложението и опитаха продуктите на земеделските производители. Освен това разговаряха с тях за проблемите и по какъв начин може да им се помага.

„Инициативата е много добра и Община Варна подкрепяме директната реализация на фермерските продукти до българските потребители“, заяви Благомир Коцев. Председателят на БФС Георги Стоянов допълни, че предвиждат да се правят подобни изложения и в бъдеще.

В събитието във Варна участват регистрирани земеделски производители, както и малки и средни предприятия, занимаващи се с преработка. Изложенията на БФС се осъществяват с подкрепата на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“.

Участниците имат възможност да обменят опит и познания, да осъществят контакти един с друг и да засилят сътрудничеството помежду си. Посредством изложенията от Български фермерски съюз се надяваме да засилим интереса към земеделските дейности на по-широк кръг от хора, както и да привлечем младото население към тях, подчерта още Георги Стоянов.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X