Ще има ли плащане за необлагодетелстваните райони най-накрая?

Парите за необлагодетелстваните райони (НР), които по график трябваше да се платят днес, още не са по сметките на земеделските производители. Фермерите от тези трудни планински райони отново станаха жертва на политиката. Не стига, че по график така важните им средства бяха изтеглени няколко месеца по-късно от обикновеното, а по технологичните срокове, когато са им необходими за закупуване на семена и препарати, и изхранване на животните за някои е и вече фатално късно.

Земеделци от планинските райони споделят през земеделеца.бг, че банките масово ги притискат и се налага да залагат всичко, което им е останало, за да издържат. Дано политическата криза и забраната за плащане на всякакви пари от бюджета да не засегнат още повече тези производители от най-трудните за земеделие райони, и те да получат парите си днес, както е обещано в индикативния график.

По някаква причина, от новосъздадената работна група по планинско земеделие не са повдигнали въпроса и не са информирали земеделците от тези райони какво следва.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X