Фермери в Европа използват цветя вместо химикали, за да се справят с вредителите

С появата на все повече и повече доказателства за сериозните проблеми, причинени от пестицидите – включително замърсяването на водата и унищожаването на пчелите – много продукти са забранени на пазара както в Англия, така и в Европа. Други обаче продължават да се използват широко и тази честа употреба ги прави по-малко ефективни, тъй като вредителите и насекомите стават устойчиви на химикали.

Биологичният контрол на вредителите е един от начините да се допринесе за екологичната интензификация на селското стопанство. „Цветните ленти“ могат да подобрят естествените антагонисти на вредителите. Те помагат за намаляване на набезите на вредители и следователно увреждане на културите, както и за избягване на употребата на токсични вещества.

По-старите органични практики се завръщат

Някои фермери, които се връщат към по-стари практики, култивирайки среда, в която могат да живеят естествени хищници на вредители. Те отглеждат цветя сред други култури, създавайки дом за същества като полезни насекоми.

Обичайна практика е да се отглеждат цветя по периметъра на полетата, защото това насърчава биоразнообразието. Но фермерите сега експериментират с редици цветя в рамките на своите култури, създавайки пътища за насекомите да пътуват през полетата и по този начин да намалят вредителите.

По-долу ще намерите 7-те най-добри растения за контрол на популацията на вредители 

Босилек – Босилекът е перфектно решение за отблъскване на комари и мухи. Можем да го засадим близо до вратите на нашата къща. Вредителите се притесняват от силния аромат на това растение. Отглеждането му е много лесно. Нуждае се от много слънце и вода.

Лавандула – Използва се от векове за добавяне на сладък аромат към дома и дрехите. Но също така контролира популацията на вредителите, тъй като отблъсква комари, бълхи и мухи. Засадете го на светли места.

Citronella – Съдържа етерични масла, които комарите не харесват. Той е естествен репелент за насекоми. Адаптира се както към земята, така и към саксия в светло място без влага.

Розмарин – Розмаринът основно отблъсква комарите. Тази билка расте както във вашата градина, така и в саксия. Можете също така да засадите магданоз, мащерка и риган близо до розмарин.

Хризантеми – Хризантемите отблъскват паяци, въшки, бълхи. Основната им съставка се използва в различни вътрешни спрейове и шампоани.

Петуния – Много пъти наричани естествени пестициди, тъй като те отблъскват различни насекоми и вредители. Те лесно се запазват и се предлагат в много цветове.

Невен – Използва се за контрол на неприятелите, тъй като миризмата му отблъсква комарите и листните въшки. Засадете го на слънчево място. Ако имате зеленчукова градина, можете да ги засадите из цялата си градина.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X