Напоителни системи: Напоителният сезон не е застрашен, в момента язовирите са пълни на 54%

Във връзка с продължилото засушаване, отправихме въпрос към Напоителни системи Ад, има ли опасност то да се отрази негативно върху предстоящия напоителен сезон. От дружеството ни отговориха, че такава опасност не съществува за момента.

Въпреки очертаващата се суха 2024 година, напоителният сезон не е застрашен и предвиждаме да премине нормално, като „Напоителни системи“ ЕАД ще достави вода за напояване до всички земеделски производители подали заявки. Язовирите в страната са запълнени средно на 54 % от общия им обем.

На среща със земеделските производители от района на Пловдив и Пазарджик ръководството на „Напоителни системи“ ЕАД и представители на Министерството на земеделието и храните, както и управителите на двата клона – Марица (Пловдив) и Тополница (Пазарджик) обсъдиха ситуацията с поливния сезон и ниското ниво на язовир „Пясъчник“. На нея се дискутира, че  единствено по протежението на Разпределителен канал Р2 от ГНК Стряма-Чирпан би могло да се очаква нарушено водоподаване в случай, че валежите през предстоящите месеци май и юни бъдат оскъдни.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X