AUGMENTA прави прецизното земеделие лесно

Всяка земеделска култура има своите собствени и специфични нужди от торове и растителна защита, които трябва да бъдат задоволени, за да можем да очакваме максимални добиви с възможно най-оптимизирани разходи.

За това ни помага полевият анализатор Augmenta®  на световния производител Raven, част от CNH. С помощта на камери и сензори той сканира в реално време състоянието на културите и подава информация към компютъра на машината, с която автоматично се регулират нормите на внасяне на торове, фунгициди, хербициди и дефолианти и др., за да се отговори на уникалните агрономически изисквания, като  същевременно максимално се увеличи печалбата и се оптимизират инвестициите на едно стопанство.

Технологията, която е от най-големите новости днес, е базирана на компютърното зрение и изкуствения интелект. Тя използва камери и сензори, за да сканира културите и бордови компютър, който анализира и прилага торове и препарати въз основа на това, което виждат сензорите. Използва прецизен полеви анализ с висока разделителна способност, което гарантира екологично и икономически устойчиви резултати.

Използвайки полевия анализатор Augmenta®, една ферма вече може да автоматизира и оптимизира напълно земеделските си операции, като прилага в същото време препоръките на агрономите си без никакъв компромис. По този начин се елиминират всякакви променливи и рискове при извършване на полските работи.

ДИГИТАЛНИЯТ ПОЛЕВИ АНАЛИЗАТОР AUGMENTA от Raven

като иновативно дигитално устройство, базирано на компютърното зрение и изкуствения интелект, позволява извършването на

много и прецизни операции в реално време (без нужда от карти за променливо торене и пръскане)

Те са:
• Променливо торене с течни и твърди торове
• Променливо внасяне на фунгициди
• Променливо внасяне на регулатори на растежа
• Променливо внасяне на хербициди (дефолианти)
• Картографиране на вегетативния индекс
• Проследяване на местоположението на машините

Какво съдържа AUGMENTA
Комлект за монтаж на върху кабината на машината + дисплей
Работна ширина до 40 м (в зависимост от височината на монтаж )
Мулти/хиперспектрални камери (NIR&4K)
Резолюция 12мм/пиксел
Вграден процесор NVIDIA
Слот за СИМ карта

Предимства

Съвместимост с ISOBUS или серийна комуникация
Поддържа до 255 работни секции на инвентара или
Поддържаните култури са пшеница, твърда пшеница, ечемик, слънчоглед ,царевица, рапица, ориз, памук, сорго, захарна тръстика, соя, домати, зеленчуци и др.

Според оценките на експерти за системата, тя прилага абсолютно точните дози, необходими на растенията без да има риск от прилагането на повече или по-малко препарати. Иновативният алгоритъм използва една единствена стойност – тази на вашия агроном.

Могат да се правят анализи в движение

Това става благодарение на сензори и мултиспектрални камери. След това комплексен алгоритъм  анализира състоянието на посевите в реално време. Така се постига възможно най-специализираното и професионално третиране на културите.

Полевият анализатор Augmenta® майсторски и с интелект може да преценява как да се приложат и препоръките на агрономите, което става интелигентно и автоматично и без да се допускат моментни решения, базирани на субективни преценки на оператора на машината.

Онлайн управлението е голям бонус

Всяка полева операция се съхранява на уеб платформа, с която фермерът може безкрайно лесно да управлява целия си инвентар и във всеки момент да намери подробни статистики, ако му трябват такива за дадена  обработка, дадена култура, както и снимки на проблемните зони.


Прецизирани са специализираните обработки

Полевият анализатор на Augmenta позволява на стопанството да скъса с всякакви догадки дали и кога е оптималното време за третиране на даден вид култури. Прави го в най-правилното време и по-най правилния начин, казват фермери, които използват продукта.
Полевият анализатор  Augmenta постига това като използва най-съвременни изчисления, CVML и AI, за да преведе изображенията на камерата в агрономически съвети и консултации, да прецизира предписанията и да контролира работата на инвентара с променлива скорост и норми в реално време.  Достъпният и съвместим полеви анализатор е лесен и за инсталиране на най-често срещаните модели самоходни пръскачки, трактори и инвентар.

С до 40-метровото си зрително поле, системата възприема и анализира специфичните фактори на околната среда, превеждайки ги в предписания за приложение, които се прилагат автоматично. Така полевият анализатор Augmenta може да обслужва всички работни операции на полето.

Системата е лесна за обслужване и работа, а оптимизирането на разходите за пръскане и торене е големият й бонус. Защото това са основните разходи във всяко едно стопанство и при тях съществуват големи резерви за икономия на средства, особено важни в днешните времена.

Какво се постига с инвестицията?
Подобрена дългосрочна устойчивост.
Оптимизирани добиви и безопасност на храните.
Минимизиране на химическите отпадъци.
Лесен монтаж – един монтиран в кабината сензор.
До 40-метрово зрително поле  (обхват на сканиране)
До 5 специализирани LiveVRA услуги – сезонен азот, фунгицид, регулатори на растежа на растенията, помощни средства за прибиране на реколтата и многозонов азот

Получаване на пълни данни за здравето на културите, снимки с висока разделителна способност и анализи, включително отчети за здравния индекс на културите  и карти за променливо торене.

Съвместимост:

Продуктът е съвместим с най-разпространените машини  чрез ISOBUS, серийни портове и специфични за OEM
Интегрира се с други агро системи за прецизно земеделие
Не е необходима интернет връзка, за да започне операция.

Повече информация може да намерите на сайта на представителя на системата за България

agrobot.bg – Вариращо Торене и Пръскане в Реално Време

Или на тел: +359899850097 и  +359888220771

При тях може да откриете и решения свързани с :

  • Почвен анализ, пробовземане и картографиране;
  • Покривни култури;
  • Дооборудване и надграждане на пръскачки и самоходни пръскачки и ситеми за контрол на работата им;
  • Консултации и решения

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X