Пандемията отмени Празника на виното в Сопот

Заради пандемията и високата заболеваемост от COVID-19 Празникът на виното в Сопот няма да се състои. Честванията за Трифон Зарезан се провеждат от десетилетия в красивата местност Манастирски поляни и винаги привличат хиляди посетители – както местни, така и от други близки населени места. За втори път обаче денят се пада в пика на поредната вълна от коронавирусни инфекции, затова местната власт е взела решение да отмени всички събития, свързани със събиране на хора, до края на февруари.

Уважаеми съграждани, Празникът на виното и любовта, който отбелязваме на 14 февруари, е традиция за град Сопот, която винаги ни е събирала заедно – да си кажем „Наздраве“, да се хванем на хоро, да стоплим сърцата си с обич и песен – гласи съобщение във фейсбук страницата на Общината.

За съжаление, през отминалата година празникът не се състоя, поради влошената епидемиологична обстановка. Надявахме се, че тази година ще се съберем на Старопланинския събор „Да стоплим сърцата с вино и любов“, но предвид данните от Регионална здравна инспекция за четиринадесет дневна заболеваемост на населението и драстично увеличеният брой на заболелите от Ковид – 19 в община Сопот, не е възможно да рискуваме с организация на каквото и да било събитие.

Времето е трудно, изисква от нас отговорност, за да запазим своето и на близките си здраве!

Спазвайки препоръките на Министерството на здравеопазването, на Националния пандемичен комитет и на Областния кризисен щаб, Общински оперативен щаб при община Сопот прие решение – отменят се всички масови мероприятия на територията на община Сопот до края на месец февруари.

Нека бъдем отговорни и стриктно да спазваме мерките, за да запазим здравето си!

В предишно съобщение от градската управа оповестяват въведените със заповед на кмета Деян Дойнов по-строги противоепидемични мерки на територията на цялата община. В общи линии те приповтарят разпоредбите на Министерството на здравеопазването в най-строгия им вариант. Ограничения има и за пазари и тържища на открито, където е задължително да се създаде организация за еднопосочно движение, да не се допуска повече от 1 човек на 8 кв. м, да се спазва дистанция, а работещите и посетителите да носят маски.

Стоимена Александрова

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини