Делан® Про + Серкадис® – иновативна комбинация от БАСФ, за най-дълга защита срещу обикновена и брашнеста мана

Отглеждането на висококачествено грозде изисква много грижи, отдаденост и професионални познания…. Високи добиви и високо качество може да постигнем само ако успешно сме опазили лозята от икономически важните болести. Тайната на успешното извеждане на растителнозащитните мероприятия се крие в правилното позициониране на ефикасни фунгициди в цялостна технология!
Как да опазим лозите от брашнеста мана?
Серкадис® е най-новият SDHI фунгицид от БАСФ за борба с брашнеста мана. Притежава категорично действие и защитава растенията за най-дълъг период от време. Серкадис® може да бъде използван гъвкаво до 3 пъти на сезон, според условията в насажденията и според сортовете. Дори при много продължителни влажни атмосферни условия, Серкадис® постига отлични резултати, благодарение на своята уникалната мобилност в растението и висока устойчивост на отмиване при дъжд.
Кои са критичните фази за борба с обикновена мана и черно гниене?
Делан® Про е системен фунгицид за борба с обикновена мана, черно гниене и екскориоза. Най-голямото предимство на Делан®Про е амфимобилното придвижване – възходящо и низходящо, това е ключово в критичните периоди.
Делан® Про е един от малкото продукти с регистрация срещу черно гниене! През последните няколко години развитието на черно гниене в България е често срещан проблем и сериозно компрометира добивите и качеството на гроздето. Най-чувствителни към черно гниене са 10-20 см леторасти и чепките – в периода от цъфтеж до грахово зърно.
Делан® Про притежава висока ефикасност и срещу обикновена мана, най-критичните фази за развитие са от поява на реса, цъфтеж до грахово зърно. Делан® Про може да бъде използван през цялата вегетация в доза 300 мл/дка, като максималния брой третирания е 4 на година. Благодарение на широкия си прозорец на приложение може да се използва гъвкаво в поредица от третирания.
Комбинацията Делан® Про + Серкадис® използваме в най-критичните фази, когато се опазва добива и качеството на гроздето! Технология на БАСФ осигурява категорична защита срещу всички важни болести в лозя, вкл. черно гниене и екскориоза!

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X