Oт UPL: Коренът на успеха в производството на слънчогледa е използването на биостимулатори

UPL ви дава възможност да мултиплицирате потенциала на маслените си култури с уникалния продукт Мултолео

Мултолео е високоефективен течен биостимулатор на база филтрат от кафяви водорасли GA 142 и водоразтворим Бор (B) – специално разработена технология, активизираща физиологията на хранене на растенията. Мултолео е формулиран за приложение при маслодайни култури (слънчоглед и рапица). Екстрактът от кафяви водорасли активира физиологията на растенията, която e ключовият фактор за високи добиви. Минералното хранене през корените и въглерода от въздуха, приеман през листата, са основа за продуктивността на растенията. Двата хранителни пътя осигуряват на растението минерали и въглерод, които участват във фотосинтетичните процеси и формирането на нови листа и корени, които от своя страна задоволяват нуждите на растението и спомагат за постигане на добивния потенциал на хибридите.


Добивът и качеството на получената продукция неизменно зависят от минералното хранене, физиологичнния статус на растението, хормоните и ензимите, подпомагащи усвояването на хранителните вещества. Приложен в слънчоглед, Мултолео не само влияе положително върху количеството на добива, но и повишава качеството на продукцията. Приложението на биостимулатора ограничава броя на абортиралите цветове и намалява конкуренцията между репродуктивните и вегетативните органи на растенията.
Използването на Мултолео повишава съдържанието на масло, линолова и олеинова киселина в продукцията, което прави биостимулатора неразделна част от интензивното производство на слънчоглед за хранителната индустрия.

  • Предимства и ползи за културата
  • Активизира ензимите фосфатаза и нитрат-редуктаза, засилва усвояването на хранителните вещества и повишава усвояването на вложените торове
    По–високо съдържание на хлорофил и по-активна фотосинтеза на растенията. По-високо съдържание на протеин.
    Допълнителен източник на бор (B), гарантиращ по-добър цъфтеж на растенията, който в комбинация с Ascophyllum nodosum се усвоява много по-успешно от растенията
    Ограничава абортирането на цветовете. По-малък брой празни семки и чушки в маслодайните култури

Предимства и ползи за производителя

Повишава хранителния статус в критичните за растенията фази и стимулира по-ефективното усвояване на минералното торене
Гарантиран добив дори при неблагоприятни условия, включително и по време на цъфтеж на културите
Приложен в слънчоглед, Мултолео повишава добива и съдържанието на масло, линолова и олеинова киселина
Формиране на повече на брой пълни семки в слънчогледа и повече чушки с пълни зърна в рапица
Отлична възвращаемост на инвестициите

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

interagri 1/11/23

Последни новини

X
X