loader image

Мащабни протести в Холандия срещу европейската аграрна политика

Ситуацията с фермерските протести в момента в Холандия е историческа. Фермери блокираха границата между Холандия и Германия в Коеворден с тонове тор. Изпълняват заплахата си да парализират всичко!

Холандски рибари също се включиха в протестните акции и подкрепят фермерите и започнаха да блокират пристанищата на кралството. Вече са факт стотици блокади на пътища и магистрали, както и протестни действия пред спедиционни центрове, а според властите предстои допълнително затваряне на гранични пунктове заради блокадите. Борбата на холандските фермери за съществуването им достига исторически размери в наши дни.

Основните причини са рекордно поскъпналите цени на горивата, заради намесата на ЕС в една чужда и неоправдана война, новите изисквания за вредни емисии за тракторите и агротехниката, както и спукването на балона на Общата селскостопанска политика (ОСП), който беше надуван в продължение на години чрез небалансирано субсидиране и изкривяване на пазарите. В допълнение новите ограничителни мерки по линия на т..нар. Зелен пакт на ОСП – буквално водят фермерите към фалити.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X