Министър Гечев: Държавата ще дотира 80% от цената на водата за напояване

„Държавата ще дотира 80% от цената (без ДДС) на поливната вода като мярка срещу скъпите храни“, обяви министърът на земеделието Явор Гечев на пресконференция за представянето на информационната платформа със сравнителните цени на храните.

„Това ще е глътка въздух за земеделските производители, но и за потребителите, защото както знаете, цената на водата влияе на цената на крайния продукт, затова свързваме двете теми“, добави министърът на земеделието.

Парите ще се осигурят още сега, няма да се чака актуализация на бюджета

„Тепърва ще нотифицираме тази мярка, като имаме потвърждението от Министерство на финансите, че парите могат и ще се осигурят още сега, няма да се чака актуализация на бюджета“, поясни Гечев.

„Министерството на земеделието направи спешно социологическо проучване, което ще бъде представено идните дни. Опитали сме се да измерим извадка общественото мнение по отношение на мнението за цените, мнението за мерките, които прилагаме и съответно как разбират българските граждани целия процес и проблемите по отношение на него“, каза още министър Гечев.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X