Петнадесетото специализирано изложение за земеделие БАТА АГРО беше открито официално

В изложението участват 209 фирми на площ от 35 700 кв. м.

На 15 май 2023 г. на Летище Стара Загора беше открито 15-ото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2023, което се организира от Българска асоциация на търговците на агротехника. Форумът за иновации, технологии и срещи на бизнеса се провежда от 15 до 19 май включително. В него участват 209 фирми от агро сектора върху повече от 35 700 кв. м. изложбена площ.

В официалното откриване взеха участие Тодор Джиков, заместник-министър на земеделието, Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, както и представители от държавната и местна администрация. Събитието започна с тържествен водосвет, а домакините разведоха официалните гости из изложбените площи.

„Гордеем се с това, че през годините БАТА АГРО се наложи като най-мащабния форум за земеделие, технологии и иновации в България! Изложението стана професионална бизнес платформа –  място за срещи на земеделските производители с представителите на бизнеса за обмяна на опит и идеи за аграрния сектор.  Щастливи сме, че отново отворихме врати с широк кръг от изложители и им благодарим за доверието“, каза Даниел Минев, председател на Управителния съвет на  Българска асоциация на търговците на агротехника.

Тази година освен традиционното участие на български фирми и производители от Европа, в изложението се представят и фирми от Китай, Индия и Аржентина. Посетителите на БАТА АГРО ще видят официалните вносители на земеделска техника, които представляват едни най-големите световноизвестни технологични брандове. Наред с тях са и десетки фирми от агросектора, предлагащи напоителни системи, резервни части, инструменти и други, както и браншовете, с които земеделието взаимодейства – консултантки услуги, финансови и банкови институции, автомобилната индустрия, едра строителна техника и други. Важна част от изложението са и фирмите, които предлагат семена, торове и препарати. За тях са отгледани опитни полета с посеви, обособени в индивидуална зона в близост до входа на изложението.

Отличителното предимство на агрофорума да се провежда на открито отново дава възможност за демонстрации. Земеделските производители могат да видят операциите на машините в реални, полеви условия, както и да направят тест драйв.

В рамките на БАТА АГРО и тази година има фермерски пазар, който е организиран съвместно с Кооперация „Хранкооп“. На него гостите и посетителите на изложението ще могат да закупят директно от производителите сезонни плодове и зеленчуци, продукти от краве, козе, биволско и овче мляко, ядкови млека и сирена, хляб с квас, мед и пчелни продукти, цветя и разсади на билки и подправки, сокове, сиропи и конфитюри, печива и кафе, занаятчийски изделия, вино и други.

Всички земеделски производители и представители на бизнеса са добре дошли. Посещението е безплатно, като е необходимо да се направи регистрация – предварително на уебсайта на БАТА АГРО или на място в дните на изложението. Работното време е от 09:00 до 18:00 часа, като само в последния ден, 19 май, е до 14:00 часа.

За Специализирано изложение за земеделие БАТА АГРО

Петнадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника, ще представи 200 фирми на 35 570 кв.м. нетна изложбена площ. Форумът ще се проведе от 15 до 19 май 2023 година на Летище Стара Загора.

БАТА АГРО е най-големият форум на открито в България за представяне на земеделска техника, продукти и услуги за земеделието. Изложението се провежда от 2010 г., като през годините то спечели доверието на хилядите земеделски производители с добра организация, разнообразие на представените експонати и лоялни търговци. За този период изложбените площи нараснаха повече от два пъти, като при последното, четиринадесето издание на изложението участваха 163 фирми върху 35 000 кв.м. нетна изложбена площ. Посетителите за петте работни дни бяха близо 15 000 души.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X