ЕС ще разработи допълнителни мита за селскостопански продукти от Русия и Беларус

Изпълнителните органи на Европейския съюз ще разработят предложения за допълнителни тарифи за руски и беларуски селскостопански продукти, съобщава Интерфакс-Украйна.

Съответната инструкция към Съвета на ЕС и Европейската комисия е изложена в заключенията, одобрени в петък в Брюксел след двудневно заседание на Европейския съвет.

„В съответствие с предварителните си заключения Европейският съвет призовава за възможно най-скорошно приемане на изменения в регламента за Общата селскостопанска политика и насърчава Съвета и Комисията да продължат работата си, по-специално по отношение на въвеждането на допълнителни тарифи за определен внос в Европейския съюз на руски и беларуски селскостопански продукти, като се вземе предвид въздействието върху единния пазар и се гарантира, че транзитът на такива стоки към развиващите се страни остава непокътнат“, се казва в документа.

Министрите на земеделието на Литва, Латвия, Естония, Полша и Чехия призоваха Европейската комисия да забрани вноса на зърно от Русия и Беларус в Европейския съюз. Европейската комисия е разработила проект на решение, предвиждащо увеличаване на митата върху вноса от Русия и Беларус на зърнени култури, маслодайни семена и преработени продукти от тях.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X