Ализан Яхова: Притеснително е закъснението на кампанията за директните плащания 2024 г. за земеделците

Притеснително закъснява кампанията за директните плащания за 2024. Затова ПГ на ДПС предложи утре да се проведе работна среща с директорите на дирекции в Министерство на земеделието и с представители на Държавен фонд земеделие относно готовността  за провеждането на кампанията за кандидатстване, каза Ализан Яхова, депутат от ДПС на събитие в София днес.

Днес следобед пък ще има извънредно заседание на Комисията по земеделие, на което ще бъдат гледани изменения в Закона за подпомагане на земеделските производители и промени, свързани със Стратегическия план. Това ще даде възможност за започване на директните пращания за българските производители, каза ощеи Яхова.

Остават броени дни до края на 49-ото НС и темата земеделие ще бъде поставена в тях, категорична бе Яхова.

Т.нар. „украинска помощ” е най-горещият проблем в момента. Лично ние, ДПС, сме защитавали в Комисията по земеделие включването на тези 426 милиона в бюджета, припомни Ализан Яхова. И съобщи, че за да не бъдат тези пари включени в бюджета, решаваща роля е имал бившият финансов министър Асен Василев.

Ализан Яхова съобщи, че е разговаряла с новия земеделски министър Георги Тахов и е оптимист, че ще има положително решение на проблема с помощта заради украинския внос.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X