Милиардерът Хауърд Бъфет: Инвестираме усилено в земеделието на Украйна, трябва да направим напояване

Необходимо е да се инвестира в селското стопанство на Украйна сега, без да се чака края на войната. Това мнение беше споделено в интервю на Kurkul.com от американския филантроп, председател на фондация „Хауърд Г. Бъфет“.

«Не бих чакал победа. Всъщност селското стопанство е една от онези области, в които можете да инвестирате сега. Вярно е, не във всички посоки и не навсякъде. Знаете, че работихме по това: построихме няколко съоръжения за претоварване на зърно. Единият на границата с Румъния, другият на границата с Полша. Мисля, че хората, с които сме работили, са много отдадени. Но те също така смятат, че трябва да изчакаме, докато войната свърши. Не можем да чакаме“, каза Бъфет.

Филантропът смята, че е необходимо да се инвестира сега по няколко причини. Една от тях е, че Украйна се нуждае от инфраструктура. Ако сделката за зърното продължи да има проблеми, Украйна ще се нуждае от други начини за износ на зърно. Затова е възможно да се инвестира в съоръжения, които улесняват движението на зърното сега.

«Възможно е да се инвестира и в напояване. Заради войната не можем да привлечем нашите фирми тук да участват в напоителния сектор. И се опитвам да обясня на инвеститорите, че има доста безопасни дестинации. Не е на 100%, но все пак нищо не се случва на 100%. Виждам, че съпротивата на хората е по-скоро психологическа, отколкото практична. Така че често настояваме, но все още е трудно“, добави Хауърд Бъфет.

В началото на 2023 г. украинските фермери получиха още една партида селскостопанска техника от Хауърд Бъфет.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X