На 5 юни Комитет по наблюдение за Стратегическия план и технологичните карти…

На 5 юни ще се проведе първото заседание на новосформирания Комитет по наблюдение на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г.

На него най-накрая ще бъдат обсъдени и разгледани всички забележки и коментари, които в последните месеци бяха направени по отношение на някои елементи и изисквания в плана, и които се трупат като предложения от страна на немалко браншови организации и съюзи, които не са доволни от всичко записано досега.

На заседанието на Комитета по наблюдение ще бъде разглеждан и дискутиран и друг горещ въпрос, който засяга технологичните карти по видове производства, които служат за остойностяване на разходите в отделните сектори.

Има немалко недоволни съюзи и асоциации от така формираните операции и разходи за тях в технологичните карти, както има и пропуски, казват фермери от браншови структури. Те настояват да бъдат чути за коригирането им.

На първото заседание трябва да бъдат представени и критериите за оценка на проектите по някои от интервенциите, като тези за подкрепа за оперативни група в рамките на Европейското партньорство за иновации, както и интервенциите в секторите на мляко и млечни продукти и в пчеларството.

Диана Ванчева

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X