Мащабен ремонт планират в Професионалната гимназия по земеделие в Кнежа

Проектът предвижда ремонт, саниране, създаване на по-добри условия за практика

Мащабен ремонт предвижда ръководството на Професионалната гимназия по земеделие “Стефан Цанов“ в град Кнежа. В проекта са включени обновяване на съществуващите сгради, саниране, както и допълнителни постройки с цел осигуряване на по-добри условия за практика на средношколците.

Професионална гимназия по земеделие “Стефан Цанов“ – град Кнежа

Учебното заведение е обявило конкурс за избор на изпълнител. В момента тече срокът за подаване на оферти, той е до края на работния ден на 25 юли, а отварянето им е насрочено за следващия ден от 13:00 часа. Прогнозната стойност на дейностите е 1 323 768,33 лева. Поръчката включва изготвяне на технически проект, изпълнение на строително-монтажни работи и авторски надзор. Обхваща три съществуващи сгради, на които трябва да се направи ремонт и модернизация. Първата е масивно едноетажно здание с обща площ 960 кв. м, в което има ремонтни цехове, учебни кабинети, складове, учителски кабинети, кабинет по металообработка, санитарни възли, съблекалня, душове и други. Вторият обект също е едноетажна постройка с площ 322 кв. м с шест работилници. Третият – масивна сграда с площ 81 кв. м, също с работилница. След изпълнение на дейностите се очаква те да достигнат клас “В“ на енергийна ефективност.

В трите сгради са предвидени поставяне на външна топлоизолация, подмяна на покрив, нова дограма, нови подови настилки, монтаж на окачени тавани, подмяна на осветлението, боядисване и преустройство на ремонтен цех в зала за макети.

Към втората е планирано изграждане на пристройка – оранжерийна сграда, с алуминиева конструкция и остъклени стени и покрив. Съществуващите работилници ще бъдат преустроени в три учебни кабинета. Поставено е изискване още отоплителните, вентилационните и климатичните инсталации, както и електрическата и ВиК системите, да се проектират и инсталират съгласно актуалните изисквания за такива съоръжения, като се покрият всички правила за пожарна безопасност. Всички дейности трябва да бъдат изпълнени за 455 дни.

Изискванията към кандидатите са стандартни, сградите са IV категория. Допуска се наемане на подизпълнители при спазване на всички нормативни изисквания.

*Снимки – архив на Професионалната гимназия по земеделие “Стефан Цанов“ – гр. Кнежа

Стоимена Александрова

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X